Home Overzicht Afvalpunt Zeeburgereiland verplaatst en tijdelijk gesloten

Afvalpunt Zeeburgereiland verplaatst en tijdelijk gesloten

0

Het is dringen op het Zeeburgereiland. Het Afvalpunt moet inschikken om plaats te maken voor een verdeelstation van Liander en Tennet. Het Afvalpunt aan de Marie Baronlaan gaat daarom op 13 februari dicht. Het nieuwe afvalpunt gaat op 3 april open. Bewoners en bedrijven uit de brede omgeving kunnen dus anderhalve maand er hun groot afval niet kwijt.

Wat doe je tijdens de periode waarin er geen Afvalpunt in de buurt is? Je moet dan naar Noord of naar de Watergraafsmeer. Een eind rijden als je al over vervoer beschikt. In de gemeenteraad zijn vragen gesteld door raadslid Koyuncu van Denk. Hij vraagt waarom het college er niet voor koos om eerst het nieuwe afvalpunt te bouwen en als dat klaar is, het oude afvalpunt te sluiten.

Het nieuwe afvalpunt wordt zo’n 200 meter verplaatst. Op de nieuwe plek kun je dezelfde soorten afval weg inleveren en er ook een voetgangersentree tegenover het politiebureau. Het Afvalpunt dat in april wordt geopend, is er maar tijdelijk. Uiteindelijk komt op de nieuwe plek in 2025 een definitief Afvalpunt. Tot die tijd blijft het tijdelijke Afvalpunt open.

Het Afvalpunt is een paar jaar geleden verplaatst van het Cruquiuseiland naar het Zeeburgereiland. Dat Afvalpunt gaat nu dicht en wordt verplaatst naar een plek even verderop. Die is dan ook weer tijdelijk. Het ontwerp voor het definitieve Afvalpunt is nog niet klaar is.