Home Overzicht Ajax komt tegen veteranen Taba niet tot dubbele cijfers

Ajax komt tegen veteranen Taba niet tot dubbele cijfers

0

De veteranen van Taba verloren het bekerduel tegen Ajax met 0-9.  Een grote nederlaag. Echter, de spelers en fans waren al tevreden dat de dubbele cijfers niet werden bereikt. Het was in ieder geval een prachtige ervaring om tegen deze toppers te mogen spelen.

Voetbal | Bert van Galen | Foto Taba

Een echte bekerwedstrijd tegen Ajax wil je wel een keer in je leven spelen, ook al weet je op voorhand waar de winst naartoe gaat. De veteranen van Taba 35+2 kregen dit genoegen in de schoot geworpen na vorig jaar een zeldzaam goed seizoen in de derde klasse te hebben gedraaid, maar onder andere ook door Corona geen kampioen zijn geworden.

AFC Ajax daarentegen had al jaren zijn eigen privilegeklasse waar je alleen binnen kon komen op uitnodiging van Ajax zelf. En ook bij deze bekerwedstrijd was al snel duidelijk welke privileges de heren genieten als ex-profvoetballers. Maar liefst twee verzorgers kwamen mee, naast de uitgebreide staf, en daarvoor werd in allerijl nog even een extra kleedkamer als massagekamer ingericht.

Zowel Ajax als de scheidsrechter, ome Cor uit Bergen, sinds vorig jaar min of meer de vaste scheidsrechter van Taba 35+2, waren ruimschoots op tijd aanwezig (discipline!). De Tabakkers waren als vanouds nog net op tijd voor aanvang van de wedstrijd voltallig, waardoor de opstelling regelmatig vlak voor tijd nog even omgegooid moest worden. Dit keer dan wel met een voltallig team met maar liefst zes wissels.

Over de eerste helft valt eigenlijk niet zo veel te vertellen. Ajax tikte er lustig op los, waar Taba met open mond en vaak uit positie achter de feiten aan liep en zoals te verwachten wat doelpunten tegen kreeg. Dat er ook nog twee penalty’s tegen werden gegeven was dan een beetje jammer, maar niet geheel onterecht.

In de tweede helft werd Taba’s hoofd Opleidingen Arturo Ten Heuvel eindelijk ingebracht bij Ajax (hij werd in de wissel gezet, omdat hij in zijn Taba trainingsjack was komen opdagen…) en werd het ook nog eens een wedstrijd tussen het hoofd Opleidingen en de voorzitter van Taba.

Taba had inmiddels de eigen posities iets beter onder controle, hoewel dat in het spelbeeld weinig uitmaakte. Met dit verschil dan dat er slecht twee keer gescoord werd, ook doordat Aba’s spits Chris als keeper de een na de andere fabuleuze redding verrichte, en pits Jakko de eretreffer had kunnen maken. Het plan was uitstekend, de uitvoering helaas een meter naast.

In de laatste minuut werden we nog verrast door de scheids met een penalty mee, die Steven er feilloos in prikte tot grote ergernis van de Ajax doelman die het niet kon uitstaan dat hij de nul niet had kunnen houden. Het was natuurlijk een cadeautje van Ome Cor, die deze tegentreffer uiteraard niet in de officiële uitslag opnam, die toch wel verrassend niet de dubbele cijfers haalde.

De derde helft werd dit keer tegen de verhoudingen in door Ajax gewonnen en werd het zelfs nog zo gezellig dat de heren van Ajax nog wel eens terug willen komen voor een wedstrijd met een bbq.