Home Overzicht Alcmaria Flames U19 tegen Tigers U 19: onvriendelijke vriendschappelijke wedstrijd

Alcmaria Flames U19 tegen Tigers U 19: onvriendelijke vriendschappelijke wedstrijd

0

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelden de U19-Tigers oefenwedstrijden tegen de Tilburg Trappers en twee sterke Duitse teams. In Alkmaar stapten de Tigers nog een keer op het ijs voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Alcmaria Flames. Het werden zestig minuten die rommelig verliepen.

IJshockey | Lewis Daniels

Ondanks het overwicht van Amsterdam is de wedstrijd -in zekere zin- voor beide ploegen frustrerend. Alcmaria wordt van het kastje naar de muur gestuurd, dan wel van de baan geveegd. De Tigers hebben geleerd van de wedstrijden tegen de Duitsers en zijn onder begeleiding van coaches Hennie Jaspers en Michael Veltman beter gaan samenwerken, maar van de vele doelschoten is slechts één raak. Ze schieten op de goalie in plaats van pal daarnaast. Doelmannen zijn gewend onder vuur te liggen en gaan niet opzij voor de puck. Dat geldt ook voor de goalie van de Flames.

Voor Alkmaar verlopen de zaken dramatischer, de Flames komen hun thuisvak amper uit. Ook als ze met vijf man spelen lijkt het of de Tigers een powerplay hebben. Opvallend genoeg vallen de twee goals van de Flames als ze daadwerkelijk met een man minder spelen.

Met name in de derde periode blijken de Tigers de sterkere partij. Amsterdam komt voor met 2-3. De Flames vatten het dreigende verlies slecht op en de Tigers lokken ze uit. Dit leidt tot opstootjes en vechtpartijtjes, wat niet hoort in een vriendschappelijke wedstrijd. De sfeer is grimmig geworden, de stand blijft hetzelfde. Amsterdam gaat met één punt meer naar huis. Ondanks de winst hebben de Tigers de komende weken werk aan de winkel. Als ze beter op de goal schieten komen de punten vanzelf en hadden ze (veel) ruimer gewonnen van Alcmaria.

Zaterdag 3 oktober beginnen de Tigers in de Jaap Edenhal aan het nieuwe seizoen. Ze krijgen bezoek van de Eindhoven Kemphanen.