Home Overzicht Alcohol opnieuw winter lang taboe in Oosterpark

Alcohol opnieuw winter lang taboe in Oosterpark

1

In het Oosterpark geldt vanaf 1 oktober opnieuw een alcoholverbod. Hiermee wil het stadsdeel overlast door bovenmatig alcoholgebruik in het park terugdringen. Het verbod geldt tot 1 april van het komende jaar.

Een alcoholverbod in de winter maakte de groep de afgelopen jaren beter benaderbaar voor hulpverlening en zorgde voor vermindering van de overlast. Een andere reden voor het verbod waren zorgen over gezondheidsrisico’s vanwege de combinatie van kou met alcoholgebruik.

Daarom mag er deze winter opnieuw geen alcohol meer genuttigd worden in hetpark. Ook is het verboden om aangebroken flessen of blikjes drank mee te nemen. Het nuttigen van alcohol is dan alleen nog toegestaan op de terrassen van café’s of restaurants aan het park.

 

 

1 REACTIE

  1. Ik vind het een bizar rare regeling. De hele zomer mogen ze er wel zitten. De ‘alcoholisten’ zouden zo beter benaderbaar zijn voor hulpverlening. Hoezo als ze vervolgens verspreid rondom het park zitten.De kou in combinatie zou gevaarlijk zijn. Dat is het buiten het park dan toch ook.
    Nu zitten ze dus op de bankjes langs de Mauritzkade lekker in de uitlaatgassen van het drukke verkeer. Of dat gezond voor ze is….laat ze lekker in het park. Of help ze op een andere manier.