Home Gezin Alles leren over de bijenvolken op Jeugdland

Alles leren over de bijenvolken op Jeugdland

0

Het zomerprogramma op Jeugdland is in volle gang! Dagelijks is er een gratis inloopprogramma met workshops voor kinderen waarin de natuur, ontdekken, maken, proeven, ontwerpen en vooral spelen centraal staan. Daarnaast is er nog iets bijzonders aan de gang op avonturenspeeltuin Jeugdland: er wonen inmiddels meerdere bijenvolken in de mooie grote bijenstal.

Begin dit jaar hebben de huisimkers Melle en Karlien meerdere bijenvolken ondergebracht in de bijenstal op Jeugdland. De bijen kunnen goed vertoeven in de Hemelse Tuinen die rijk zijn aan bloemen, kruiden en groenten. Er wonen inmiddels meerdere soorten bijen op Jeugdland die de tuinen een enorme dienst bewijzen met hun bestuiving! Omdat het natuurlijk niet zo goed gaat met de bijen op de wereld zijn zijn ze er op Jeugdland er trots op.

Nu organiseert Jeugdland de eerste echte bijenweek. Het wordt een week vol bijenworkshops gegeven door de huisimkers Melle en Karlien én de imkers van Stichting ZOeM. Je leert van alles over de verschillende soorten bijen op Jeugdland, hoe ze met elkaar communiceren, hoe bestuiving werkt, wat er gebeurt in een bijenkast, welke producten eruit komen en nog veel meer. De workshops zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en helemaal gratis!

Individuele toegang tot Jeugdland is gratis en de bijenworkshops zijn onderdeel van het gratis inloopprogramma. Je hoeft je niet op te geven, haal op de dag zelf een van de beschikbare kaartjes bij de bar. Naast de bijenworkshops heeft Jeugdland iedere dag in de zomervakantie gratis workshops zoals Maakland, van Zaadje tot Maaltijd, Natuurclub en Outdoorclub en kun je bij mooi weer zwemmen in het Natuurzwembad. Bekijk het volledige programma op jeugdlandamsterdam.nl