Ieder jaar rond 10 december komt Amnesty International met Write for Rights in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Honderdduizenden brieven worden gestuurd naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Deze internationale actie levert elk jaar succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.

Ook dit jaar schrijven we weer voor tien mensen die hun nek durfden uit te steken en daarvoor zwaar gestraft werden. Samen zetten we met brieven de autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven. Een enorme stapel brieven kan echt het verschil kan maken.

Je hoeft de deur niet uit om brieven te schrijven. Met het handige thuisschrijfpakketje heb je alles in huis om alleen of samen met je vrienden brieven te schrijven voor mensen die onze steun zo hard nodig hebben. Bestel dus meteen je gratis schrijfpakketje. Amnesty stuurt het naar je op. Bestel een gratis schrijfpakketje

Op de Dappermarkt zijn op zaterdag 9 december van 11.00 tot 15.00 uur vrijwilligers van Amnesty aanwezig met briefpakketten voor de actie Write for Rights. Zij bieden belangstellenden hele briefpakketten of delen hiervan aan om thuis de brieven en ansichtkaarten te kunnen schrijven.

Heb je meer tijd? Misschien wil je dan wel zelf een (kleine) schrijfactie organiseren. Dat is heel gemakkelijk met de handige gratis materialen, zoals video’s, posters, persberichten en een social media kit. Of schuif aan bij een schrijfactie bij jou in de buurt. Want samen brieven schrijven is natuurlijk wel zo gezellig.

Natuurlijk zijn er ook handtekeningenlijsten van Amnesty-acties aanwezig zodat marktgangers deze kunnen tekenen.