Het Heren 1 team van honk- en softbalvereniging Amsterdam Capitals staat vanaf dit seizoen onder leiding van Ingo Gottwald. De club uit Watergraafsmeer haalt met Gottwald niet alleen heel veel internationale coach ervaring binnen, maar zal samen met hem ook het talentenprogramma een impuls kunnen geven.

De Amsterdam Capitals zijn nog niet zo lang geleden ontstaan uit een fusie van het Amsterdamse O.V.V.O en de TIW Survivors uit Diemen. Het clubhuis bevindt zich op Sportpark Middenmeer Voorland in de Watergraafsmeer. Amsterdam Capitals is een van de grotere honk- en softbalverenigingen in de regio. Het heeft zo’n tweehonderd leden verdeeld over twaalf teams. Er is een grote jeugdafdeling en het eerste honkbalteam speelt in de derde klasse.

Met Gottwald kan de club verder werken aan zijn ambitie om door te groeien in zowel kwaliteit als kwantiteit. Gottwald is lid van de European Baseball Coaches Association en is al ruim 18 jaar internationaal actief als coach van verschillende jeugd- en seniorenteams. Hij werkte onder andere in Spanje, Hongarije, Portugal, Engeland, Roemenië en Italië.

Gottwald vertegenwoordigde teams in nationale en internationale toernooien. Daarnaast ligt zijn grote passie in de ontwikkeling van gedegen honkbalprogramma’s, die hij creëerde in samenwerking met de clubs. Naast zijn rol als hoofdcoach zal Gottwald ook actief betrokken zijn in de verdere ontwikkeling van het Capitals talentenprogramma voor de jeugd. De Amsterdam Capitals zijn verheugd dat ze zo’n karrenvracht aan ervaring en expertise mogen ontvangen.