Home Overzicht Amsterdam Community Orchestra speelt met Noot voor Noot in Hofkerk

Amsterdam Community Orchestra speelt met Noot voor Noot in Hofkerk

0

(Nog) niet zo bekend bij Amsterdammers en Oosterlingen, maar wel bij expats. Het Amsterdam Community Orchestra is een muziekgezelschap, waar in principe iedereen zich bij kan aansluiten. Ook mensen uit het buitenland die hier net zijn komen wonen of tijdelijk verblijven. Elk seizoen organiseren de muzikanten concerten met steeds een nieuw thema. Zaterdag vierde het laagdrempelige orkest samen met het Muiderbergse zanggezelschap Noot voor Noot zijn vierjarig bestaan in de Hofkerk.

Het principe is simpel. Wie zich heeft aangemeld bij het orkest ontvangt een e-mail met de volgende stappen en links naar de aankomende repetities. Alle repetities worden georganiseerd door een lokale dirigent en beginnen met een reeks inleidingen en opwarmingsoefeningen. De repetities worden afgesloten met een drankje, eten, gelach en verhalen onder de orkestleden en vrienden. Het repertoire is breed, van filmmuziek tot bekende instrumentale klassiekers en alles daartussenin.

De Hofkerk was zaterdag het decor van Winter Wonderland. De avond werd geopend met Noot voor Noot, die Drunken Sailor in canon zongen en afgesloten met zang uit de musical My Fair Lady uit 1964. Het Community orkest nam het daarna over met het wintergedeelte uit De Vier Jaargetijden van Vivaldi. De gezelschappen traden samen op met The First Noel en A Shepherd’s Carol.

Toeschouwer of volgers van het orkest die dat willen worden op de hoogte gehouden van komende concerten, nieuwe seizoenen en aankondigingen. Het orkest biedt een plaats aan bij het volgende concert. Voor meer info [email protected] (Engels).