Home Overzicht Lichtjes gaan uit, bezoekers weer naar huis. Het elfde lichtfestival is voorbij

Lichtjes gaan uit, bezoekers weer naar huis. Het elfde lichtfestival is voorbij

0

De regenboogkleurige peddels zorgen voor een romantisch, vrolijk en fotogeniek effect. Deze lichtinstallatie “Light wave” laat dit koppel schitteren op hun selfie. Het festival staat bekend om haar verbintenis, dit jaar is ‘verbeelding’ expliciet het thema.

De elfde editie van het Amsterdam Light Festival is voorbij. Het begon op 1 december en eindigde vandaag, 22 januari. Fotograaf Dana de Graaf Bierbrauwer maakte een rondje langs de lichtkunst. Ze keek naar de kunstwerken, maar vooral naar de bezoekers van het festival.

Foto’s © Dana de Graaf Bierbrauwer

De saamhorigheid staat centraal, het Amsterdam Light Festival is voor iedereen, voor jong en oud. Er fietsen veel Amsterdammers rond om het Festival te bewonderen.

Twee geliefdes op het Kadijksplein bij de lichtinstallatie “To merge” aan het genieten van het kleurrijke kunstwerk en van elkaar.

Arm in arm zes kilometer wandelen langs de kunstwerken van het Amsterdam Light festival, van Artis naar Scheepvaartmuseum tot aan de Magere brug.

Het is rustgevend om alleen door de stad te wandelen langs alle mooie verlichtingen, om even stil te staan bij de kunstwerken en te genieten langs het water waar je om de 40 seconden een rondvaartboot met lichtjes voorbij ziet varen.

Ook voor toeristen is het een bijzondere bezienswaardigheid. De lichtstad wordt nu nog meer verlicht, wat voor toeristen een fijne verrassing is.

Met een warme chocolademelk op de Hoge Sluis genieten van het vurige kunstwerk “Sign”.

Een romantisch beeld van onze stad, onder de Magere brug is het verlicht met blauwe lichten. De blauwe lichten zijn een deel van het gehele kunstwerk van Peter Vink “Bridge 242”