IJshockey | Na twee verloren wedstrijden en een gelijkspel vorige week tegen de Red Eagles hoopten de U21-Tigers bij een vierde ontmoeting wél aan het langste eind te trekken. Die verwachting kwam uit. De ploeg draaide de eindcijfers van de wedstrijd in november om. Ditmaal verliet Amsterdam met zeven punten het veld en bleef de Bossche thuisploeg achter met één goal. Tijd bleek een ruim begrip deze avond. Met regelmaat liet de klok van Sportiom Den Bosch het afweten.

Lewis Daniels | Foto Sander Kan

De Tigers maken een vliegende start en hebben ondanks een niet altijd vlekkeloze spelopbouw de hele wedstrijd de controle. Het team is naast de vaste bezetting vanavond ook vertegenwoordigd door meerdere spelers die het eredivisie-team bijstaan. Door een slippartij van de Bossche goalie scoort Amsterdam net voor een halve minuut speeltijd. Nummer twee volgt tien minuten later uit een directe pass na een face off. Tot de rust blijft de score 0-2.

In de 22e minuut is het door goed combinatiespel weer raak voor de Amsterdamse gasten. De vierde goal valt vijftien seconden later. De Eagles weten ondanks een powerplay voor de Tigers op te rukken naar het Amsterdams doelgebied en daar shorthanded hun stempel te drukken, 1-4. Een krappe minuut later lopen de Tigers in de laatste seconden van dezelfde powerplay dankzij een goede opbouw verder uit naar 1-5.

Ook tijdens de laatste twintig minuten deelt Amsterdam de lakens uit op het Bossche ijs. Kort na aanvang maakt Alexander Karol door een geslaagde aanval van achter de goal een hattrick en daarmee ook het zesde punt voor de Tigers. De Eagles weten – ondanks veel kansen voor Amsterdam – hun doelgebied beter te beschermen dan tijdens de tweede periode van de wedstrijd, maar moeten kort voor het eindsignaal toch voor de zevende keer prijsgeven.

De ruime overwinning van de Tigers op Den Bosch maakt geen verschil voor de stand in de competitie, voor de moraal scheelt het alles. Zeker als het laat op de avond, 22.30 uur, nog een lange rit naar huis is.

Zaterdag 28 januari spelen de Tigers thuis tegen Hijs Hokij Den Haag, de nummer een in de competitie.