Home Overzicht Amsterdam Tigers iets te vaak naar de strafbank

Amsterdam Tigers iets te vaak naar de strafbank

0

IJshockey | Door de eerste lockdown in 2020 misten de Amsterdam Tigers de finalewedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen (en hoogstwaarschijnlijk het kampioenschap). De appel die al twee jaar geschild moet worden is zaterdag voor het eerst geserveerd in een (door corona) matig bezocht IJssportcentrum Eindhoven. De keuze uit twee bijgerechten zou door de eindstand worden bepaald: gegrilde haan of geroosterd Tigerbrood. Na drie periodes bleven beide opties op de kaart staan.

De kerstversiering hangt nog in de hal, vredig is de sfeer op het Eindhovense ijs allerminst. De ruim 45 minuten durende eerste periode van een zeer aantrekkelijke en fysiek gespeelde wedstrijd is vol opstootjes en incidenten. Kortom, topijshockey voor de zaterdagavond. Thuis goed te volgen via een loepzuivere stream, waarvoor dank aan Eindhoven.

Amsterdam mist belangrijke spelers als John Versteeg, James Mercer en Tobias Kathan en heeft aanvankelijk moeite uit het thuisvak te komen. Bijkomend probleem is dat de Tigers vaker op de strafbank zitten dan de gastheren. Als de rollen even zijn omgedraaid en Amsterdam in de meerderheid is, wordt een vrij schot beloond met de eerste goal.

Het punt staat amper genoteerd of Eindhoven speelt met volle bezetting, terwijl twee Tigers vanachter plexiglas toekijken, 1-1. Ook de volgende treffer van de Kemphanen valt tijdens de powerplay, 2-1. De schade loopt verder op als Tiger Ivan Muso wegens Checking from behind het veld moet verlaten, een situatie die al gauw leidt tot de 3-1.

Voor de Tigers, die zolang ze met vijf man spelen zeker niet onderdoen voor de hanen, is aan het begin van de tweede periode het kwartje nog niet gevallen. Het team raakt vrijwel direct een man kwijt wegens high-sticking en betaalt daarvoor met 4-1 een voor de hand liggende prijs aan het zeer gedreven Eindhoven.

De 5-1 komt nauwelijks als een verrassing. Het is ook de wake-up call die Amsterdam nodig heeft. De goed hoorbare kreten van vermoedelijk Amsterdams trouwste supporter zijn een extra opsteker en verwoorden in elk geval de gedachten van een kijkersgroep thuis. De ontwikkelingen op het ijs worden al snel gevolgd door de cijfers op het scorebord: 5-2, 5-3 en 5-4. Na enorme druk van Amsterdam op de goalie van de hanen – die inmiddels met drie man spelen – valt de lang verwachte 5-5.

Hoewel de Tigers niet meer zijn te stuiten, blijft de gehoopte 5-6 uit en valt de beslissing in de eerste overtime. Met de hete adem van Amsterdam in de nek trekt Eindhoven nipt aan het langste eind. Wordt vervolgd. De drie ervaren pionnen die de Tigers vanavond misten zullen dan zeker aanwezig zijn.

IJshockey eredivisie Eindhoven Kemphanen – Amsterdam Tigers 6-5