Home Overzicht Amsterdam Tigers maken dienst uit in Friese Elfstedenhal

Amsterdam Tigers maken dienst uit in Friese Elfstedenhal

0

Zaterdagavond speelden de Amsterdam Tigers hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de Orange Gas Capitals. De ijsstrijd in Leeuwarden eindige met 1-6. De spelers van het Capital-team zaten het meest op de strafbank. Tien minor penalty’s tegen zeven voor Amsterdam.

Goals blijven lange tijd uit in de eerste periode. Pas in de laatste minuut zet Donny Pohlman Amsterdam op voorsprong. Leeuwarden maakt drie minuten na de eerste onderbreking de gelijkmaker, 1-1. Zeven minuten later is het door een schot van Lance van Duin opnieuw raak voor de Tigers. De assists komen van Ivan Muso en Donny Pohlman. John Versteeg scoort kort daarna met een assist van Tobias Kathan het derde punt voor Amsterdam.

Leeuwarden komt niet meer aan de bak en ziet door een treffer van nieuwkomer Alexander Karol de schade verder oplopen. 1-4. Vier seconden voor de tweede pauze valt de beurt aan Michael Mackie Kwist, 1-5. Het laatste punt van de avond valt in de zesde minuut van de derde periode en wordt gemaakt door John Versteeg. Rocco van Hoorn en Alexander Karol deden het voorbereidende werk. Zaterdag 16 oktober nemen de Tigers het thuis op tegen Groningen.

Monsterzege voor U21-Tigers in Gelderland

De titelhouders van het vorige actieve seizoen versloegen zondag de Nijmegen Devils met 0-14. Komende maanden zullen sommige Tigers vaker uitkomen voor beide teams, zoals de pas 17-jarige U21-Tiger Alexander Karol die het vierde punt in Leeuwarden maakte en Jim Vorster, die aan zijn tweede actieve seizoen in de eerste divisie begint, maar nog deel uitmaakt van het U-21 team.

Direct na de thuiswedstrijd van de Amsterdam Tigers tegen Gijs HEPRO Groningen, neemt het U21-team het op tegen Hijs Hokij Den Haag.