Home Overzicht Twee weken lang kinderactiviteiten in de Oba

Twee weken lang kinderactiviteiten in de Oba

0

Oktober is een leuke maand voor kinderen. De Kinderboekenweek is begonnen en de week erop is het herfstvakantie. Tijdens die periode tot en met 24 oktober biedt de Oba Oosterdok extra veel jeugdactiviteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zo zijn er jeugdtheatervoorstellingen, allerlei workshops en kun je een bezoek brengen aan de eerste Amsterdamse KinderKunstBiennale. De meeste activiteiten zijn gratis.

‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek. Tijdens die week kunnen kinderen meedoen met allerlei jeugdactiviteiten. Zo leren ze een story motion film maken over hun droomberoep of kunnen ze het beroep van de toekomst tekenen. Bij Feestelijk voorlezen (6+), wordt het voorlezen gecombineerd met knutselen, spelletjes en een speurtocht.

Tijdens de herfstvakantie kunnen ze in het Oba Theater van Oba Oosterdok meerdere familievoorstellingen zien, zoals ‘Fly me to the moon’, ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ en ‘Ik zie je’. Ook zijn er creatieve taal- en schilderworkshops met kinderboekenschrijvers Ceciel de Bie en Reinoud Leenen. Kinderboekvertaler Mechteld Jansen geeft kindercolleges.

Verder kunnen kinderen meedoen met een illustratieworkshop en leren zelf een illustratie te maken. Daarvoor kunnen ze op de jeugdetage van de Oba Oosterdok inspiratie opdoen bij de tentoonstelling Poetry Images met illustraties van 37 Hongaarse kunstenaars, uit klassieke en hedendaagse gedichtenbundels voor kinderen.

Inmiddels zijn er al ruim duizend bezoekers geweest bij de eerste Amsterdamse KinderKunstBiënnale die tot eind oktober te zien in Oba Oosterdok. Hier worden ruim 35 kunsteducatieprojecten gepresenteerd van kinderen van 40 Amsterdamse basisscholen. Kunst vormt kinderen, kinderen doen nieuwe ervaringen en perspectieven op. Ze leren op een andere manier naar zichzelf, de ander en hun omgeving kijken. Bezoekers worden via de kunstwerken meegenomen door vijf werelden: Amsterdam, mijn stad, Wonderkamer, Stromend Blauw, Dit ben ik – dit zijn wij en Herdenken & vieren.

Check oba.nl/kinderboekenweek en oba.nl/herfstvakantie.