Net als tijdens de wedstrijden tegen Groningen en de Utrechtse Dragons waren de Tigers afgelopen zaterdag de leidende ploeg op het ijs. Het was ook de avond dat de eerste goals van de dit seizoen nieuw aangetrokken speler Petr Novak een wapenfeit zijn.  Daarvoor en ook ditmaal was hij goed voor meerdere assists.

Lewis Daniels en Steve King | Foto’s Jos Borhijm en Dorien van Leeuwen

De Tigers beginnen thuis in de Jaap Edenhal sterk aan de wedstrijd tegen de Devils, toch is het de ploeg uit Nijmegen dat tijdens een powerplay als eerste op het scorebord verschijnt. De vijf daaropvolgende minuten zijn hectisch. Terwijl de speaker het tegenpunt voor de thuisploeg omroept werkt Amsterdam de schade al weg door de puck tussen de benen van de goalie te schuiven, 1-1, oftewel de five hole.

Ruim een minuut later trekken de Tigers tijdens een powerplay opnieuw aan de bel en als de Devils weer met volle bezetting spelen is het opnieuw raak voor Amsterdam, 3-1. Een foutje in de Tiger-verdediging geeft Nijmegen ruimte voor de aansluitingstreffer, 3-2. Reacties van Amsterdams volgen twee en vijf minuten later. In cijfers uitgedrukt, 4-2 en 5-2.

De Tigers blijven de sterkere ploeg in de tweede periode, al lijkt de vaart er wat uit. Ondanks kansen komt het niet tot punten.

In de derde fase van de wedstrijd neemt Amsterdam meteen het voortouw met een zesde goal, ruim zeven munten later volgt het zevende punt. Kort daarop debuteert de al eerder genoemde Petr Novak met zijn eerste goal van dit seizoen, dat het achtste punt voor zijn team is. Hij besluit de avond door in de 58e minuut zonder assists Amsterdam voor de negende keer op het scorebord te laten verschijnen.

Volgend weekeind spelen de Tigers tegen de Dordrecht Lions, dat de competitie verrassend goed begon. De leeuwen verloren pas na verlenging van Eindhoven (hun enige puntenverlies tot nu toe), maar versloegen de sterker geachte ploegen van Leeuwarden en Heerenveen.

Met 9 uit 5 heeft Dordrecht evenveel punten als Tigers, al hebben zij wel twee wedstrijden meer gespeeld. De verwachting is dat Dordrecht ondanks een wat krappe bezetting het de Tigers lastiger zal maken dat Utrecht, Groningen en Nijmegen tot nu toe deden.