Home Overzicht Amsterdam Tigers met opgeheven hoofd de lente in

Amsterdam Tigers met opgeheven hoofd de lente in

0

De Tigers stapten dit  – nog door corona getekende – seizoen relatief laat op het ijs en moesten er door de pandemie weer vroeg vanaf.  In de tussengelegen tijd boekten ze winst op Nijmegen, Dordrecht en Alkmaar. Tegen Den Haag speelden ze twee keer gelijk. De krachtmetingen met Eindhoven en Den Bosch eindigden in zowel winst als verlies. Alleen Heerenveen was de ploeg beide keren de baas.

Na de doorstart van het seizoen begin dit jaar klommen de Tigers naar de derde plaats, waardoor ze in de race bleven voor het kampioenschap. De eerste halvefinalewedstrijd won het team thuis met 3-2 van de Red Eagles. Tijdens de tweede ontmoeting in Den Bosch beschikt Amsterdam over slechts veertien man. Belangrijke spelers die meestal goed zijn voor een paar goals per wedstrijd komen tegelijkertijd uit voor het eredivisieteam dat in de Jaap Edenhal tegen Eindhoven strijdt om een plek in de finale (en daar met 6-1 winst op de Kemphanen ruimschoots in slaagt).

Amsterdam Tigers U21 vs Red Eagles Den Bosch U21

In de eerste twintig minuten komt Amsterdam op 3-0 achterstand. De Tigers worden zeker niet weggespeeld, maar weten nog geen antwoord op het fellere spel van Den Bosch. Het team heeft tijdens de eerste onderbreking spoedoverleg met coaches Hennie Jaspers, Michael Veltman en teammanager Mark van den Heuvel en keert sterk terug op het ijs. Door een assist van Maxim Kanon en een raak schot van Lars Kan, lopen de Tigers een punt in en ligt de wedstrijd weer open.

Het verrast Den Bosch dat de Tigers houden de druk erop en een tweede goal maken als Zebediah Oware tijdens een powerplay met assists van Luca van den Heuvel en Lucas Decker de Bosche goalie voorbij speelt, 3-2. De bestrafte Red Eagle voegt zich weer bij zijn teamgenoten op het ijs en haalt het vierde punt voor Den Bosch binnen.

Amsterdam verkoopt zijn huid duur tijdens de laatste fase. Het team knokt, werkt, zet alles op alles en boekt daarmee succes als Lars Kan de puck krijgt toegespeeld van Daniel Versteeg, 4-3. De Eagles en de Tigers strijden tot de laatste seconde om meer uit de wedstrijd te halen en zo aan het langste eind te trekken. Beide teams slagen er niet in de goalie nogmaals te passeren en eindigen – met de uitslag van vorige week (3-2) meegerekend – op gelijke stand.

De daarop volgende doelschoten om een winnaar aan te wijzen worden beslist door de Eagles, waardoor het erop zit voor Amsterdam. Niet de gewenste uitslag, ook niet een waar het team zich voor moet schamen. Integendeel. Met kleine bezetting en het goede werk van de U17-Tigers die meespeelden, bleef Amsterdam lang overeind. Op momenten voerden ze de boventoon. Reden genoeg om met een goed gevoel de lente in te gaan en medio september vol vertrouwen opnieuw te beginnen.