Aan de rand van het Flevopark, onder de Amsterdamse brug, heb ik een afspraak met graffitikunstenaar Michel. Ik kwam hier vroeger om de skateboarders op de enorme halfpipe te bewonderen. Het was toen al een inspirerende plek met zoveel graffiti. Ik kijk ernaar uit om vandaag meer over deze kunstvorm te horen.

Dennis Sewberath

Met zijn toegewijde team verzorgt Michel enthousiaste workshops en unieke graffiti kinderfeestjes. Vandaag staan ​​er al een aantal spannende groepen kinderen klaar om van start te gaan.

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers een presentatie, maken ze een ontwerp en maken ze in overleg hun eigen graffiti paneel of muur.

Het is mooi om te zien dat deze plek zo vol energie is geworden. Naast het zien van de blije mensen, zowel van het graffititeam als de deelnemers, is er ook een beter begrip van wat graffiti precies is.

Graffiti wordt vaak gezien als vandalisme, maar graffitischilders hebben respect voor andermans spullen. Echte graffitispuiters spuiten niet zomaar op ieders muren en schuren. Met graffiti kunnen de mooiste kunstwerken gemaakt worden.

Een leuke bijkomstigheid is dat deze ruimte een stuk schoner is geworden. De plek onder de brug wordt vaak gebruikt als hangplek, en meestal ligt er behoorlijk wat troep van de avond/nacht ervoor. Michel en zijn team maken het terrein elke ochtend schoon voordat de workshops beginnen en wanneer ze weer vertrekken.

Ook als je niet zelf een workshop gaat doen. Het is de moeite waard om langs te lopen en te genieten van de buitenkunst.

Check graffitifun.com | www.personal-artist.nl | www.graffitifun.nl