Home Overzicht Amsterdam Tigers U19 vs Tilburg Trappers: Minder spelers, meer punten

Amsterdam Tigers U19 vs Tilburg Trappers: Minder spelers, meer punten

0

Na twee verloren oefenwedstrijden tegen de U20-teams van KEV en EVD uit Duitsland boekten de U19 Tigers zondag in Tilburg hun eerste winst tijdens de generale repetitie met de Trappers. Al verloren ze soms van zichzelf.

IJshockey |  Lewis Daniels

Niemand die het de Tigers kwalijk neemt dat ze het in Den Bosch en Wesel niet redden tegen de sterkere Duitse teams, die al langer en vaker trainden. Die wedstrijden waren snuffelstages. De Tigers verweerden zich dapper tegen KEV uit Krefeld. In Wesel stonden ze zelfs even voor op het Duisburgse EVD en kregen ze kansen. Ze verloren van overmacht, niet van zichzelf en leerden hoe belangrijk teamwerk is.

De Tigers spelen met zeven man minder in Tilburg. Een paar zijn ziek. Anderen vullen het eerste team aan dat het tegelijkertijd in Den Haag opneemt tegen Hijs Hokij. De eerste tien minuten kunnen de Tigers het makkelijk af met minder man. Het scorebord bevestigt dit, 0-1 voor de gasten. Door een misverstand tussen de defence en de goalie krijgen de Trappers gelegenheid terug te slaan, 1-1. De teams gaan met gelijkspel de rust in.

De tweede periode verloopt rommelig. De Tigers zijn de sterkere partij, maar laten –  ondanks bij vlagen goed spel – de teugels te veel vieren. Door een conflict met de scheidsrechter zit de ijstijd voor een van de Tigers erop. Tilburg doet wat het kan om het gelijkspel tegen de veertien overgebleven Tigers vast te houden en slaagt daarin.

De woorden van coach Hennie Jaspers tijdens de tweede onderbreking, zetten het team weer op de rails. De Tigers gaan vol gas en vinden elkaar op het ijs. Dat keert zich meteen uit in cijfers, Amsterdam gaat met 1-3 winst naar huis. Teamwerk loont. Zeker als je zeven spelers mist.

Zaterdag 3 oktober begint de competitie van de eerste divisie, wanneer het seizoen voor U19 begint is nog niet bekend. Voorlopig hebben de Tigers nog even de tijd om zich voor te bereiden. Let’s go, Tigers!