Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen: Voorspoed met zenuwslopend einde

Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen: Voorspoed met zenuwslopend einde

0

IJshockey | De dit seizoen nog ongeslagen Tigers reisden zaterdag naar Eindhoven voor een treffen met hun aartsrivaal de Kemphanen. Zoals gebruikelijk kreeg het publiek een enerverende pot vol actie en met de nodige opstootjes. Het door corona nooit besliste kampioenschap tussen de twee ploegen bleek nog altijd een gevoelige kwestie.

 Lewis Daniels | Foto Yolanda Simarro (archief)

De Tigers nemen snel de leiding op het Brabantse ijs en staan na anderhalve minuut 0-1 voor. Het team komt zonder kleerscheuren uit de eerste powerplay voor de Hanen en blijft de druk op het spel houden. De tweede powerplay voor de thuisploeg levert Eindhoven wel een punt op, 1-1. Spektakel genoeg, de score blijft tot de eerste rust gelijk.

Kort na aanvang van de tweede periode kan Amsterdam een volgende punt bijschrijven. Een minor en een dubbele minor penalty brengen de Tigers niet in de problemen, als ze met drie man op het ijs staan is de druk van Eindhoven even te groot en verandert de stand in 2-2. Kort voor de tweede onderbreking gaat een Haan met een game van het ijs wegens boarding. Tijdens de daaropvolgende powerplay valt de beurt opnieuw aan Amsterdam, de teams gaan met 2-3 de rust in. Dit overigens niet voor een fikse aanvaring tussen beide partijen waarbij zowel een speler van de Tigers als Eindhoven met een game worden bestraft.

Vrij snel na het begin van de laatste fase van het spel zetten de Tigers zich opnieuw op de kaart, 2-4. Het beeld van de wedstrijd verandert weinig, de Hanen spelen fysieker, Amsterdam beter. Waar het Eindhoven eerder wel lukte in te lopen tijdens een powerplay is dat nu niet zo. De Tigers werken rustig naar het eind en doen nog een duit in het zakje, 2-5. Hiermee lijkt de buit binnen voor Amsterdam en komt het oud zeer van de Hanen over de eerst verloren finalewedstrijd uit 2020 weer boven.

Toch is het nog niet gedaan met Eindhoven. Als een Haan twee minuten gedwongen rust heeft op de strafbank staat het zomaar 3-5. Shorthanded scoren is een specialiteit van dit team. Ook de powerplay die Eindhoven daarna krijgt, wordt benut.  Het team bezorgt de Tigers op de valreep nog een paar angstige momenten, zeker als het team besluit met een empty net te spelen. De ene face-off na de andere volgt in het doelgebied van de Tigers, die elke aanval weten af te slaan en met de winst naar huis keren. Volgende week zaterdag nemen ze het thuis op tegen de Capitals uit Leeuwarden. De week daarop spelen ze ook thuis tegen Geleen.