Home Gezin Amsterdammers tot en met 11 jaar vier maanden gratis in tram, bus...

Amsterdammers tot en met 11 jaar vier maanden gratis in tram, bus en metro

0

Ben je tussen 4 tot en met 11 jaar dan kun je vanaf de zomervakantie ruim vier maanden iedere dag gratis reizen met de bussen, trams en metro’s van GVB. Met deze actie wordt het openbaar vervoer toegankelijker en betaalbaarder voor Amsterdamse gezinnen.

De gemeenteraad maakte vorig jaar 1 miljoen euro vrij om kinderen op zaterdag gratis te laten reizen, maar het bleek mogelijk om het aantal dagen flink uit te breiden. Het reisproduct kan vanaf 1 juli worden aangevraagd en op een persoonlijke OV-chipkaart worden gezet. Vanaf 1 juli is er ondersteuning voor mensen die niet zo goed wegwijs zijn in het online aanvragen van een OV-kaart en een abonnement.

Wethouder Van der Horst hoopt dat het gebruik van het openbaar vervoer door deze actie blijvend toeneemt. ‘Het zou mooi zijn als meer mensen hun weg terugvinden naar het openbaar vervoer. De reizigersaantallen zijn nog steeds niet terug op het oude niveau en we zijn hard aan het werk om het netwerk op peil te houden. Het zou daarbij natuurlijk ontzettend helpen als meer mensen weer gebruikmaken van de trams, metro’s en bussen.’

De actie loopt van 22 juli tot en met 30 november 2023. Kinderen moeten altijd onder begeleiding van een volwassene reizen.