Amsterdamse Reddingsbrigade zoekt vrijwilligers voor komend seizoen

0

Amsterdam is al eeuwenlang een waterstad. Schepen voeren af en aan en de grachten werden druk bevaren. Mensen woonden met hun hele gezin aan boord van de schepen. In maart 1913 was een tragisch ongeval aanleiding tot oprichting van de Amsterdamse Reddingsbrigade die nu al bijna 110 jaar bestaat. Eddy Ellert sprak Walter Weg, voorzitter van de Reddingsbrigade op IJburg.

Eddy Ellert interview en montage

Sinds 2020 is de standplaats op strand IJburg waar ze van 1 mei tot 1 oktober toezicht houden vanuit een hele mooie reddingspost. Daarnaast is de Amsterdamse Reddingsbrigade met hun reddingsboten actief bij verschillende stadsevenementen zoals Sinterklaas, Gay Pride, Amsterdam Swim, Koningsdag en triatlons.

Doelstelling van de Reddingsbrigade is het voorkomen van de verdrinking. Dat doet ze door het geven van het zwem-ABC, reguliere zwemlessen en reddend zwemmen. Maar ook het opleiden van Lifeguards en toezichthouders van zwembaden. Ze geven ook EHBO- en reanimatie cursussen.

De Amsterdamse Reddingsbrigade bestaat helemaal uit vrijwilligers. Maar ze hebben een tekort aan Lifeguards, toezichthouders voor het volgend seizoen. Iets voor jou? Meld je dan aan.