Home Dwars nieuws Anderhalve meter talkshow Dwars door Oost

Anderhalve meter talkshow Dwars door Oost

0

Donderdag 10 september, 19.30 uur gaan de deuren van Jungle Amsterdam weer open voor de tweeëndertigste editie van de talkshow Dwars door Oost in de Jungle. Natuurlijk neemt de organisatie de anderhalve-meter-voorschriften in acht. De ruimte is geschikt en heeft bovendien een goed ventilatiesysteem waarbij lucht ververst wordt en niet louter rondgeblazen.

Corona zal waarschijnlijk niet ongenoemd blijven, maar in de interviews komen er vooral andere facetten aan de orde. In deze talkshow is gekozen voor een aantal brede thema’s: de horeca in Oost, de zorg in Oost en de cultuur in Oost. Nog breder is het thema ongelijke kansen in Nederland. En ‘spoken word’ is zelfs grenzeloos.

Voor ‘ spoken word’  en ‘ poetry slam’ is Babs Gons onze gast. Haar gedichten krijgen regelmatig aandacht in de landelijke pers. In de talkshow wordt ze geïnterviewd, maar ze gaat ook uit haar werk voordragen.

Over ongelijke kansen in Nederland gaan we in gesprek met Floor Milikowski. Het is het onderwerp van haar nieuwste boek ‘ Een klein land met verre uithoeken’. Ruim twee jaar geleden was zij te gast in de talkshow, toen ging het aan de hand van haar boek ‘ Van wie is de stad?‘  over de vraag wie het in Amsterdam voor het zeggen hebben.

Velen kennen zorgcentrum De Gooyer wellicht van naam en lopen er regelmatig voorbij. Voor anderen is het een plek die ze zo nu en dan bezoeken. En voor enkelen is het een woon- dan wel werkplek. Locatiemanager Nanette Quik vertelt in de talkshow over het leven binnen de muren van De Gooyer.

In de vroegere boerderij Anna’s Hoeve huist al weer jaren café-restaurant Polder. Hans van Twist is één van de twee eigenaren en komt vertellen over Polder, maar ook over de link met Anna’s Tuin en Ruigte en de plek in Science Park.

Er is in Oost een commissie van betrokken cultuurkenners. Of zijn het alleen cultuurliefhebbers? We gaan het vragen aan Reinjan Mulder die in de betreffende commissie zitting heeft. Ook vragen we hem of hij iets kan vertellen over de stand van zaken in cultureel Oost. Het is goed mogelijk dat hij zijn meningen zal afwisselen met lokale anekdotes.

We hopen je te begroeten op donderdag 10 september in de Jungle, Tweede van Swindenstraat 26. De talkshow begint om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur. De entree is gratis.