Home Overzicht ‘We zijn professioneler geworden door de Maex Impuls’

‘We zijn professioneler geworden door de Maex Impuls’

0

Het is niet altijd makkelijk financiering te vinden voor een buurtinitiatief. Natuurlijk zijn er potjes voor eenmalige evenementen, maar voor een duurzaam initiatief is het vaak moeilijk geld voor te vinden. Maex Impuls Amsterdam ondersteunt maatschappelijke initiatieven. ‘Ik ben erg blij met de impuls, het heeft ons veel gebracht’, zegt Tanja Henn, oprichter van Buurtlicht.

Een warm licht in de buurt, niet alleen als het donker is, dat biedt Buurtlicht. De organisatie diende een aanvraag in om de organisatie te professionaliseren en een verdienmodel ontwikkelen. Financiering daarvoor vinden is moeilijk, bovendien neemt de weg van aanvraag tot toekenning veel tijd in beslag. ‘Buurtlicht heeft in mei een aanvraag ingediend bij de Maex Impuls Amsterdam. Binnen tien dagen was de aanvraag beoordeeld en stond de donatie op de rekening.’

‘Omdat het geld snel op de rekening stond, konden we meteen beginnen met het trainen van de vrijwilligers. Door de trainingen is de communicatie verbeterd. We hebben een stappenplan gemaakt om tot een nieuw businessplan te komen, allemaal binnen een paar maanden. De snelheid van het proces heeft erg geholpen, daar ben ik heel blij mee’, aldus Tanja.

Maex Amsterdam helpt sociale impact maken, meten en managen. Het platform maakt de waarde en behoefte van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met deze initiatieven.

In samenwerking met Mensen Maken Amsterdam organiseert Maex een tweede ronde van de Impuls voor 2020 in Amsterdam. Via MAEX Amsterdam kun je de Impuls aanvragen. Op de website lees je meer over de Impuls Amsterdam en over de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld.

Van 10 september 10.00 uur tot 17 september 22.00 uur kun je een aanvraag indienen. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.