Home Dwars nieuws Anderhalve meter talkshow

Anderhalve meter talkshow

0

Donderdag 10 september gaan de deuren van Jungle Amsterdam weer open voor de talkshow Dwars door Oost in de Jungle. Natuurlijk neemt de organisatie de anderhalve-metervoorschriften in acht. De ruimte is daarvoor geschikt en heeft bovendien een goed ventilatiesysteem, waarbij lucht ververst wordt en niet louter rond geblazen.

Arie van Tol

Ongenoemd blijft corona bij de gesprekken waarschijnlijk niet, maar in de interviews komen toch vooral ook andere facetten aan de orde. In deze talkshow hebben we gekozen voor een aantal brede thema’s: ‘Horeca, zorg en cultuur in Oost’. Nog breder is het thema ‘Ongelijke kansen in Nederland’. En spoken word is zelfs grenzeloos.

Babs Gons
Voor spoken word en poetry slam is Babs Gons onze gast. Ze stond al eerder op ons affiche, maar moest toen verstek laten gaan vanwege ziekte. Haar gedichten krijgen regelmatig aandacht in de landelijke pers. Black Lives Matter heeft bijgedragen tot nog grotere naamsbekendheid. In de talkshow wordt ze geïnterviewd en ze gaat uit haar eigen werk voordragen.

Floor Milikowski
Over ongelijke kansen in Nederland gaan we in gesprek met Floor Milikowski. Het is het onderwerp van haar nieuwste boek Een klein land met verre uithoeken. Ruim twee jaar geleden was zij ook te gast in de talkshow, toen ging het aan de hand van het boek Van wie is de stad? over de vraag wie het in Amsterdam voor het zeggen hebben.

Nanette Quik
Nanette Quik is locatiemanager van zorgcentrum De Gooyer. Velen kennen het centrum wellicht van naam en lopen er regelmatig voorbij. Voor anderen is het een plek waar ze zo nu en dan bezoeker zijn. En voor enkelen is het een woon- dan wel werkplek. Nanette Quik zal ons in de talkshow vertellen over het leven binnen de muren van De Gooyer.

Hans van Twist
In de vroegere boerderij Anna’s Hoeve huist al weer jaren café-restaurant Polder. Hans van Twist is één van de twee eigenaren en komt vertellen over Polder, maar ook over de link met Anna’s Tuin en Ruigte en de plek in Science Park.

Reinjan Mulder
Er is in Oost een commissie van betrokken cultuurkenners. Of zijn het alleen cultuurliefhebbers? We gaan het vragen aan Reinjan Mulder die ook in betreffende commissie zitting heeft. Ook vragen we hem of hij iets kan vertellen over de stand van zaken in cultureel Oost. Het is goed mogelijk dat hij zijn meningen zal afwisselen met lokale anekdotes.

Dwars door Oost in de Jungle op donderdag 10 september 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26.