Home BoekvandeWeek Anna Ruhe: ‘De magische apotheek’

Anna Ruhe: ‘De magische apotheek’

1

27 Het jeugdboek De magische apotheek is het veelgeprezen debuut van Anna Ruhe. Het is een magisch en avontuurlijk sprookje dat tegelijk herkenbaar is omdat normale kinderen de hoofdrol spelen. Het boek gaat over het elfjarige meisje Lucie en haar vroegwijze broertje Benno van vijf jaar. Zij verhuizen tegen hun zin in naar het platteland. Doodsaai natuurlijk, ze missen hun vriendjes. Maar dan ontdekken Lucie en Benno een oude apotheek onder hun huis (een oude, mysterieuze villa). En gaandeweg komen ze erachter dat hun nieuwe huis nog veel meer geheimen heeft.

Op de stoffige planken van de apotheek staan flesjes met de vreemdste parfums erin. Elke parfum heeft een andere magische kracht. Als Benno een flesje ‘vergeetachtigheid’ laat vallen, vergeten hun ouders dat ze ouders zijn. Lucie en Benno staan er alleen voor. Met de hulp van hun buurjongen Mats begint een avontuurlijke weg naar de oplossing. De kinderen worden tegengewerkt door – hoe klassiek! – een knorrige tuinman, maar uiteindelijk kent het verhaal een goede afloop. Gelukkig maar!

Een leuke toevoeging is de uitneembare kaart achterin het boek, waar alle parfums en hun werking op uitgeschreven staan.

De magische apotheek is het eerste boek in een serie, het volgende deel verschijnt in het najaar en speelt zich voor een deel in Amsterdam af!

_____

De magische apotheek is geschreven door  Anna Ruhe
en is verschenen bij Van Holkema & Warendorf
Annick van Kessel is boekverkoper bij Athenaeum Boekhandel Roeterseiland, Roetersstraat 41

1 REACTIE