Home Overzicht Armin (10) is de nieuwe Junior Fietsburgemeester van Amsterdam

Armin (10) is de nieuwe Junior Fietsburgemeester van Amsterdam

0
Samen met Sharon Dijksma, Fietsburgemeester Katelijne Boerma en voormalig Junior Fietsburgemeester Lotta Crok opende Armin Fantastische Fietsen, het nieuwe familiezomerprogramma in Nemo.

Armin Taheri is de nieuwe Junior Fietsburgemeester van Amsterdam en daarmee het nieuwe rolmodel rondom fietsen voor alle kinderen in de stad. Armin (10 jaar) werd door de jury gekozen uit vijftig deelnemers aan de Fietshelden ontwerpwedstrijd. Wethouder Sharon Dijksma kroonde Armin tot Junior Fietsburgemeester.

Redactie | Foto DigiDaan

Armin bedacht een speciaal fietspad dat overdag muziek afspeelt en ’s avonds licht geeft, zodat je met plezier én op een veilige manier kunt fietsen. Armin was een van de vijftig verkozen Fietshelden uit de regio Amsterdam. Zij stuurden eerder ideeën in om de fietsmogelijkheden in hun stad te verbeteren. In een Designathon in Nemo Science Museum werkten ze hun idee over leuker en veiliger fietsen voor kinderen in de stad uit.

Voorafgaand aan de verkiezing vond een pecha kucha plaats. Dertig internationale fietsprofessionals van UvA’s Summer School Planning the Cycling City deelden hun lessen over fietscultuur met het publiek. In een razendsnel tempo werden het fietsactivisme, het belang van onderling vertrouwen, geluk en vrijheid van kinderen, en verdere groei van het aandeel fietsen besproken.

In de ontwerpwedstrijd worden basisschoolleerlingen uitgedaagd om ideeën te bedenken die fietsen voor kinderen rond de school verbeteren. De campagne wordt georganiseerd door BYCS, met als doel meer kinderen op een veilige en zelfstandige manier te laten fietsen. Armin Taheri is de opvolger van Junior Fietsburgemeester Lotta Crok.

De nieuwe Fietsburgemeester opende direct na zijn verkiezing samen met Sharon Dijksma Fantastische Fietsen, het nieuwe familiezomerprogramma in Nemo. Jong en oud gaan daar met verschillende workshops aan de slag. Maak een gadget voor je fiets, zoals een bijzondere bel, een houder voor je mobiel of een kompas. En hoe ziet jouw fantastische fiets er eigenlijk uit? En waar denken we aan bij het fietspad van de toekomst?

Check www.nemosciencemuseum.nl/fietsen