Theater is voor mensen, maar waarom eigenlijk niet voor kippen? Kunstenaar Anne Hofstra presenteert de unieke voorstelling KIP bij Mediamatic als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival.

Wij mensen denken graag dat we de enige slimme soort op aarde zijn, maar hoe meer we leren over andere soorten, hoe meer we die gedachte moeten bijstellen. Kippen zijn veel slimmer dan we denken. Ze hebben emoties, zijn empathisch en hebben een complex taalsysteem. Maar of ze zich kunnen verwonderen, en of ze van kunst kunnen genieten – dat weten we niet.

Daarom heeft Anne Hofstra, kunstenaar en artistiek onderzoeker, in voorbereiding op de voorstelling zes weken tussen de kippen geleefd. Ze zong, danste, vertelde verhalen en onderzocht zo wat kippen zouden willen van een theatervoorstelling. Een aantal mensen kunnen er net als de kippen bij zijn, er zijn nog een aantal tickets te koop.

KIP is onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. Dit festival toont ieder jaar in september elf dagen lang een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent. Het festival presenteert een multidisciplinair programma van ruim zestig kunstenaars.

De meeste voorstellingen van KIP zijn uitverkocht. Wegens deze succesvolle kaartverkoop zijn er twee voorstellingen toegevoegd: op zondag 10 september en zondag 17 september, steeds om 19.00 uur.