In een paar prachtige gebouwen aan de Nieuwe Herengracht zit de Blend Academy. Daar kunnen jongvolwassenen (18 tot 36 jaar) op een prettige manier re-integreren, leren en werk vinden. Het programma van de Blend Academy focust op professionele gastvrijheid en persoonlijk leiderschap. En voorziet in een breed spectrum van levenslessen en praktische vaardigheden voor verschillende soorten werk. De coaches ondersteunen daarbij in het vinden van je weg op de arbeidsmarkt.

Als we iemand vragen: ‘Hoe gaat het met je?’ antwoorden we negen van de tien keer: ‘Het gaat goed.’ Maar voelen we ons echt goed? Bij Blend Amsterdam geloven ze dat het oké is om je even niet oké te voelen. ‘Het leven daagt ons allemaal uit. Soms lacht het leven ons toe en soms is het zwaar. Als het een tijd niet meezit, biedt Blend je een plek om te zijn. Een fijne, vriendelijke plek. Wat je verhaal of achtergrond ook is.’

Een aanzienlijke groep jongvolwassenen ervaart prestatiedruk, eenzaamheid, emotionele uitputting en/of paniekaanvallen. Vaak is er schroom om over deze gevoelens te praten en is de impact op het leven van deze jonge mensen groot. Blend Amsterdam biedt ze een plek om een nieuw evenwicht te vinden.

Door wekelijks een paar uurtjes mee te draaien in het team van het café, bij de organisatie van een meeting of door te koken ervaren deelnemers die zijn uitgevallen wat ze (weer) wel en niet kunnen en/of willen. Op hun eigen tempo leren ze nieuwe vaardigheden en verstevigen ze hun veerkracht en zelfvertrouwen.

Een wekelijks aanbod van wisselende workshops zoals yoga, meditatie en koken is eveneens onderdeel van het programma. Het contact met anderen, lotgenoten en gasten, wordt door de deelnemers als heel waardevol ervaren. Door ‘te zijn’ en ‘te doen’ in een gastvrije omgeving met aandacht, ervaren deelnemers vooruitgang in hun situatie, onder meer door verhalen en ervaringen te delen.

Het koffie-, soep- en yogacafé (vlakbij het Waterlooplein) is vanaf september elke maandag, dinsdag en donderdag geopend tussen 09.30 uur en 14.00 uur. In augustus alleen op de donderdagen.

Theorie en praktische opdrachten worden afgewisseld met Blend meetings waarbij je werkt als ontvangstmedewerker, wat verdient, en werkt met echte klanten. Tijdens de meetings kun je, bijvoorbeeld, leren hoe je loopt met een dienblad of borden, hoe je je organisatietalent kunt ontwikkelen, of hoe je je kennis van wijn in de praktijk brengt.

Elke donderdagmiddag ga je workshops volgen van 13:00 tot 16:00. De onderwerpen die worden behandeld in het curriculum zijn: catering, events en het helpen van klanten, en persoonlijk leiderschap. Wat wil je bereiken en hoe doe je dat? Wat maakt dat je gelukkig bent, wat zijn de punten die je nog kunt verbeteren, hoe blijf je in balans, en wat zijn je sterke punten?

Elke vrijdagochtend zorg je met jouw team voor het Blend Café van 09.00 tot 12.00 uur. Daarbij kun je in de praktijk toepassen wat je hebt geleerd en krijg je praktische ervaring met ondernemerschap. Het adres: Nieuwe Herengracht 18, vlakbij Waterlooplein. Stap binnen voor een kop koffie, soep of meer informatie. Een mail sturen kan ook: [email protected] of bel  06 5470 1486.