Home Eten&Drinken App helpt mee om voedselverspilling tegen te gaan

App helpt mee om voedselverspilling tegen te gaan

0
Geertje Zeegers (Country manager Too Good To Go NL) met Margreet Leguijt, oprichter en eigenaar van De Pizzabakkers, dat reeds 500 maaltijden heeft gered.

Iedere dag wordt er heerlijk eten verspild in supermarkten, bakkers, restaurants, hotels, bij producenten en in andere winkels. Dat alleen omdat het niet op tijd wordt verkocht. Gisteren stond Amsterdam in het teken van een activiteit georganiseerd door Too Good To Go.

Het in Oost gevestigde Too Good To Go, bekend van de snelgroeiende app tegen voedselverspilling, ging met ondernemers in gesprek om nog meer mensen te mobiliseren om minder eten te verspillen en er een verspillingsvrij feestje van te maken.

Met de app Too Good To Go kun je een Magic Box – een verrassingspakket met overgebleven eten – voor een scherpe prijs kopen en ophalen bij een van de deelnemende bedrijven.

Inmiddels maken 145.000 Amsterdammers maken gebruik van de Too Good To Go app. Daarmee zijn tot dusver 1.184.721 maaltijden gered. Dat staat gelijk aan 3.170 vluchten van Amsterdam naar New York (in bespaarde CO2).

Download de app