Het is weer Boekenweek. Van 16 tot en met 24 maart organiseren de boekhandels in Oost weer bijzondere activiteiten. Maar bij allemaal is het thema Bij ons in de familie. Het Boekenweekgeschenk is daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot.

Tot en met 24 maart krijg je Gezinsverpakking cadeau bij aankoop van boeken ter waarde van minimaal € 15,00. Naast het Boekenweekgeschenk is een thema-uitgave met gedichten over families samengesteld en geschreven door Bart Chabot. Maar er is méér te beleven tijdens het boekenfeest.

Tijdens de Boekenweek vertellen op 21 maart Frénk van der Linden en Pieter Webeling over hun boek Hoe besta je na? bij Linnaeus Boekhandel op de Middenweg. Een boek over openhartige gesprekken over liefde, verlies en troost met bekende Nederlanders. Naar de gelijknamige interviewserie in de Volkskrant. Frénk en Pieter gaan in gesprek met Onno Bosma over zijn nieuwe boek De jas met alle kleuren. De inloop is om 19.30 uur en het gesprek begint om 20.00 uur. In De jas met alle kleuren vertelt Onno Bosma, levenspartner van oud-minister Ella Vogelaar, met bezieling over hun liefde en haar zelfgekozen dood, die hem met veel vragen achterliet. Het is een indringend relaas over zielsverwantschap en rouw.

Natuurlijk staat ook bij IJburg Boeken Bij ons in de familie’ centraal tijdens de Boekenweek. ‘Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. Bij de boekhandel op de IJburglaan krijg je Gezinsverpakking van de Chabotten gratis bij aankoop van een boek. En vergeet Java Bookshop niet. Ook daar kun je in de vele boeken snuffelen, een of meer kiezen en vervolgens de deur uitgaan met Gezinsverpakking.

Op donderdag 21 maart komt bij Boekhandel van Pampus aan de C. van Eesterenlaan schrijfster Maria Kager op bezoek. Zij is de auteur van De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf, een bijzonder boek over haar leven-naast-een-gevangenis. Maria zal worden geïnterviewd door Edith Vroon. Na afloop is er tijd voor vragen en proosten we met een drankje op de Boekenweek. Je bent welkom op donderdag 21 maart om 17.00 uur bij Boekhandel van Pampus.