Home Overzicht Arcam laat ideeën zien voor paviljoen op Waterplein in Sluisbuurt

Arcam laat ideeën zien voor paviljoen op Waterplein in Sluisbuurt

0

De Sluisbuurt, gelegen aan het noordwestelijke deel van Zeeburgereiland, is momenteel volop in ontwikkeling. Vanwege de vele hoogbouw moet de openbare ruimte kwalitatief hoogwaardig zijn. Het meest indrukwekkende stukje publieke ruimte binnen de Sluisbuurt is het Waterplein. Een online-expositie van Arcam laat mogelijkheden zien van een houten paviljoen.

Door het wegvallen van een fietsbrug naar de Sluisbuurt is ruimte ontstaan voor een Waterplein met een houten paviljoen. Tijdens een masterclass maakten elf geselecteerde architecten voorstellen als ontwerpoefening voor het Houten Paviljoen. De ideeën zijn online te bewonderen op arcam.nl. De ontwerpen dienen ter inspiratie voor de gemeente Amsterdam en ter lering voor de architecten. Uit de ontwerpen wordt niet geselecteerd voor uitvoering.

De belangrijkste openbare ruimte van de Sluisbuurt is het Waterplein, dit plein moet het hart van de buurt worden. Hier komen alle publieksfuncties en belangrijke fietsroutes samen. Daarnaast is er de ambitie voor het Waterplein om ruimte te creëren voor een intensief en divers watersportprogramma, aantrekkelijk voor bewoners van de Sluisbuurt, Zeeburgereiland en de omgeving.

Check arcam.nl/onderzoek/waterpaviljoen-sluisbuurt/