Home Oostelijke Eilanden Architectuurcentrum Arcam heropent galerie

Architectuurcentrum Arcam heropent galerie

0

De galerie van Arcam is vernieuwd. Het architectuurcentrum in het bijzondere gebouw aan het Oosterdok is een bezoek waard. Zeker als je belangstelling hebt in de geschiedenis van architectuur en over nieuwe gebouwen en gebieden in de stad. Ook staan er toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen ter discussie. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen, lezingen en wandelingen.

Arcam riep in mei van dit jaar architecten, interieurarchitecten, kunstenaars en tentoonstellingsbouwers op om een ontwerpvisie in te sturen voor een universeler toegankelijke vaste opstelling voor de galerie van Arcam. Onderzoeksbureau Dérive won de Open Call met hun ontwerp voor ‘Universeel Maatwerk‘. Het resultaat, als drager van de tentoonstellingen en presentaties, is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van Arcam vanaf zaterdag 4 november.

In de galerie is veel te zien. Onder anderdere de tentoonstelling Slow How die je voorbeelden laat zien van alternatieve waarden die ontstaan wanneer de ontwikkeling van een gebied – bewust of onbewust – vertraagt, zoals in het geval van het Marineterrein, Kop van Java, Ruigoord en Holendrecht. Deze tentoonstelling is drie maanden te zien.

Een andere tijdelijke tentoonstelling is Grijs, groener, groenst. Totdat Arcam de nieuwe nominaties van de Amsterdamse Architectuurprijs bekend maakt, zie je in de galerie een selectie van de Top 25 groenste gebouwen van Amsterdam tussen 2018 en 2022.

Vast onderdeel bij Arcam is een introductievideo op de architectuurgeschiedenis van Amsterdam en op de grote stedelijke opgaven, zoals de woningbouwopgave, de energietransitie en de menging van wonen en industrie. Ook is er een expositie van de tien beste projecten van de stad, de zogenaamde nominaties voor de Amsterdamse Architectuurprijs.

Check arcam.nl