Home Nieuws uit Artis Artis de Partis maakt filmdebuut en is dit najaar te zien in...

Artis de Partis maakt filmdebuut en is dit najaar te zien in het Planetarium

0

Artis de Partis wil naar planeet Sok. Maar hoe komt hij daar? Niet op een ukelele, niet op een bezemsteel maar in een theepot. Vanaf de herfstvakantie zijn de avonturen van Artis de Partis in het heelal dagelijks te zien in de nieuwe kindervoorstelling in het Planetarium: Artis de Partis op zoek naar planeet Sok. 

In de speciale 360° dome-film reis je als kijker in de koepel van het Planetarium in 25 minuten voorbij de sterren en weer terug. Met de stemmen van acteurs zoals Wim T. Schippers, je kent hem van Ernie uit Sesamstraat, Raymonde de Kuyper, zij was Roos in Villa Achterwerk en Michiel Romeyn, die te zien was in Jiskefet, Flikken Maastricht en Alles is Liefde. De muziek in de film is speciaal geproduceerd door zanger en producer Benny Sings.

Er is maar één plek waar aardbeien- en pannenkoekenplanten groeien

De theepot waarin Partis reist is een knipoog naar de theorie van filosoof Bertrand Russell uit de jaren 50. In de ruimte komen Artis de Partis en Artis de Marsis elkaar weer tegen. Samen reizen ze verder door de Melkweg, dat wel iets weg heeft van een spiegelei, en komen gevaarlijk dicht bij de ringen van Saturnus. Het verhaal heeft een onderliggende boodschap die vaker op verschillende manieren in Artis en in het Planetarium wordt verteld: er is maar één aarde.

Of zoals Partis en Marsis het ervaren; er is maar één plek waar aardbeien- en pannenkoekenplanten groeien, waar bomen zijn om onder te liggen en vliegende vissen in de zee zwemmen. Er is geen andere plek bereikbaar waar wij mensen kunnen leven en wonen. Als we doorgaan met vervuiling en uitstoot van broeikasgassen is er straks geen planeet B waar we heen kunnen vluchten. Daarom moeten we goed voor de aarde zorgen.

Artis de Partis op zoek naar planeet Sok draait vanaf zaterdag 10 oktober dagelijks in het Artis-Planetarium.