In Artis en de musea van Artis is in de voorjaarsvakantie veel te beleven. Met een speurtocht in het park, op zoek naar ijs in ons zonnestelsel in het Planetarium en een wandeltocht over dieren, planten en seizoenswisselingen. En vergeet niet Micropia en het Groote Museum van Artis. Daar is heel veel te zien en te doen.

Hoe ziet de wereld eruit als je het op z’n kop bekijkt zoals een vleerhond? Is het juist warm of koud op de maan? Met een speurtocht kriskras door Artis-Park heen vind je op tien plekken verspreid door het park verschillende opdrachten voor alle leeftijden. De speurtocht is op te halen aan het begin van de Papegaaienlaan.

Is Nederland nog wel een koud kikkerlandje? Het is winter, maar veel ijs en sneeuw kom je niet meer tegen. In het Artis Planetarium ga je deze voorjaarsvakantie op zoek naar ijs in ons zonnestelsel, tijdens de nieuwe liveshow IJsreis. Bekijk de dagagenda voor de actuele tijden en reis mee door de ruimte, waar het nog wél echt koud wordt.

Seizoensveranderingen vragen nogal wat van dieren en planten. Sommige dieren gaan in winterslaap, overleven als ei of pop en weer anderen trekken weg. Hoe ‘weten’ dieren en planten wanneer de seizoenen wisselen? Tijdens de gratis winterrondleiding door Artis-Park leer je hoe de natuur zich aan de seizoenen aanpast Verzamelen bij de apenrots!

Treed tijdens de voorjaarsvakantie in de voetsporen van de beroemde Nederlandse wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek. Hij maakte in de 17e eeuw een microscoop waarmee hij als eerste microben kon zien. Wil jij dat ook? Maak je eigen microscoop en ontdek met je eigen ogen de wereld van microben.
Wat kun je verwachten?

Als het regent kun je in Artis Micropia tijdens een spannende workshop zelf een microscoop leren maken. Hiermee kun je micro-organismen zien die normaal gesproken onzichtbaar zijn met het blote oog. Je kunt tijdens de workshop op  kiezen uit verschillende microben om te bekijken. Zo ontdek je een hele nieuwe wereld. Je microscoop mag je uiteraard mee naar huis nemen om zelf nog veel meer te ontdekken.

Ben je benieuwd naar hoe microben samenwerken met insecten? Schuif dan deze maand aan bij De Laborant Vertelt, elke dag om 13.00 en 16.00 uur voor het laboratorium in het museum.

Het Groote Museum is de nieuwste aanwinst van Artis. Daar dobbel jezelf kriskras door het museum heen. Spring in de houding van de amoerpanter en gebruik al je zintuigen om het spel te voltooien. Daag je familie uit of ga gezamenlijk de uitdaging aan. Zet je voor 100 procent in en kom erachter hoe jullie verbonden zijn met de wereld om je heen.

Dat kan elk weekend en dagelijks in de voorjaarsvakantie van 17 tot en met 25 februari.

Check Artis.nl | Micropia.nl | grootemuseum.nl