Ambulances, brandweerwagens, politiemotoren, reddingsbootjes en vooral loeiende sirenes. Bijzondere gasten rijden vrijdagavond 2 juni in sneltreinvaart naar het KinderBeestFeest. Motto: Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant! Wie de stoet voorbij ziet komen, is van harte uitgenodigd naar het gezelschap te zwaaien.

Elk jaar nodigen ziekenhuizen en instellingen in Noord-Holland, Flevoland en Leiden kinderen die een zorgbehoefte hebben uit voor een onvergetelijke avond in Artis met ballonnen, muziek, feest en ontmoetingen met spannende dieren. Zeshonderd vrijwilligers leiden de avond in goede banen. De kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes worden met hulpverleningsvoertuigen naar een van de twee verzamelpunten in Noord en Over Amstel gebracht. Daar gaan de sirenes gaan aan en begint het spektakel. Onder begeleiding van politiemotoren gaat de route verder naar eindpunt Artis. Een deel van de vijftienhonderd gasten komt op eigen gelegenheid naar Amsterdam. Zij varen vanaf het Marineterrein met reddingsboten naar het Entrepotdok en stappen uit bij de Nijlpaardenbrug.

Praktische informatie 2 juni

Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. Om 17.00 uur sluiten de kassa’s voor het reguliere publiek. Een half uur later is Artis officieel open voor de KinderBeestFeest-gasten en hebben alleen bezoekers met een speciaal polsbandje toegang. Wie deze dag gebruikt maakt van het Artis-parkeerterrein, kan die verlaten via de Plantage Doklaan.

Van 12.00 en 23.00 uur mag op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan aan beide zijden van de weg niet geparkeerd worden. Tramlijn 14 volgt van 16.00 tot 23.00 uur een omleiding. Om het veilig uit- en instappen van de kinderen en hun ouders te garanderen zijn de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. (Met fiets aan de hand lopen is wel toegestaan.)