Home Overzicht Artvark & Claron McFadden: hear, Hear, Listen in Bimhuis

Artvark & Claron McFadden: hear, Hear, Listen in Bimhuis

0

In perfecte harmonie, ergens tussen jazz en klassiek, vormen Artvark en Claron McFadden een kwintet dat zich laat inspireren door teksten over het leven, geschreven vanuit het vrouwelijke perspectief. Claron McFadden selecteerde een bonte schakering aan filosofisch, spiritueel en grappig materiaal als uitgangspunt, van Sappho uit de Griekse oudheid tot een anonieme ingezonden brief uit The Guardian, en van Emily Dickinson tot teksten van Claron zelf.

Claron McFadden is een gevierde sopraan, een Amerikaanse die sinds 1984 gevestigd is in Nederland. Hier maakte zij in 1985 haar operadebuut, op het Holland Festival. Als soliste werkte ze met grote namen als Fabio Biondi, Michel van der Aa en The Arditti Quartet. Met Artvark maakte ze eerder het album Sly Meets Callas. Artvark Saxophone Quartet trad overal ter wereld op en werkte met legendes als jazzdrummer Peter Erskine, percussionist Doudou N’Diaye Rose en componist Philip Glass.

McFadden straalt tussen de saxofoons. Haar uitzonderlijk flexibele stem met zoveel kleuren is in zo’n harmonie met de saxofoons, dat je je afvraagt wat je hoort. Zeer indrukwekkend. (Het Parool)

Artvark en Claron McFadden op 2 februari om 21.00 uur in Bimhuis