Home Overzicht ASV Wartburgia groeit verder met vrouwenafdeling

ASV Wartburgia groeit verder met vrouwenafdeling

0

Het blijft uitstekend gaan met de meiden- en vrouwenafdeling van ASV Wartburgia. Er is een uitermate gunstig sponsorcontract afgesloten met de ING. Hierdoor is het mogelijk om met twee ambitieuze nieuwe teams te starten, Jong Wartburgia en Onder de 19.

Voetbal | Bert van Galen

Wartburgia was een van de eerste clubs waar het damesvoetbal serieus werd genomen. Het ontbrak echter nog aan de doorstroming van talentvolle speelsters naar een hoog niveau. Dat moet de komende jaren wel gaan lukken door de twee nieuwe teams. Er werd bij de ING een plan ingediend om dit financieel mogelijk te maken. Er waren echter meer kapers op de kust want liefst driehonderd clubs hadden ook een aanvraag ingediend. Uiteindelijk waren er zestig clubs die groen licht kregen. Het bestuur van Wartburgia spreekt van een belangrijke ontwikkeling die ook goed is voor Amsterdam-Oost. En dat klopt want zeker in dit deel van de stad lopen de nodige talenten rond.

Jong Wartburgia start in de derde klasse. En dat was een kleine teleurstelling want binnen Wartburgia verwacht men in deze klasse te weinig serieuze tegenstand. Bij Wartburgia staat de gezelligheid en sportiviteit ook hoog in het vaandel. Een speelster die er al de nodige jaren rondloopt: ‘Het is een club waar je een goede mix tegenkomt van mannen en vrouwen. Er lopen hier vriendelijke mensen die precies weten hoe de voetballerij in elkaar zit. Gekke dingen doen ze hier niet, wel veel plezier maken en zo hoort het ook. Ik kan iedereen van harte oproepen hier een keer te komen kijken.’

Wartburgia speelt op sportpark Drie Burg