Home Kunst Atelierroute IJburg: topkunst in eigen buurt

Atelierroute IJburg: topkunst in eigen buurt

0

Maar liefst 24 IJburgse topkunstenaars zetten hun atelierdeuren op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17 .00 uur wijd open. Je kunt op beide dagen in heel IJburg genieten van keramiek, schilder- en beeldhouwkunst, visual art, audiovisuele installaties en performances. En dat in aanwezigheid van de kunstenaar zelf. Zo kom je op een laagdrempelige manier in contact met kunst van hoog niveau en kan de kunstenaar het verhaal er achter vertellen.

Kunstencentrum Factor IJ aan de Pampuslaan vormt het startpunt van de Atelierroute. In de expositieruimte is een overzichtstentoonstelling met werken van alle kunstenaars te zien. Je kunt daar kiezen welke kunstenaars je wil bezoeken. Met een folder kun je een route uitstippelen langs de ateliers van je keuze.

Deelnemers zijn onder meer de internationaal erkende kunstenaars Folkert de Jong, Arjan van Helmond, Delphine Cortillot, Jasper de Beijer en Anna Metz. Ook in de Flexbieb en het IJburgcollege tonen IJburgse kunstenaars hun werk, waaronder de eindexamenleerlingen (kunstvakken) van het IJburgcollege.

Check www.atelierrouteijburg.nl