Home Lezen en schrijven Avond met en over poëzie bij Linnaeus Boekhandel

Avond met en over poëzie bij Linnaeus Boekhandel

0

Hoe werkt dat: tastend, met een vuistslag of fileermes een wereld openen die ruimer is dan de alledaagse? Hoe raken dichters de werkelijkheid aan, hoe komt de taal tot leven, hoe ontstaat poëzie? In het boek Een mogelijk begin van veel portretteren Hester van Hasselt en Bianca Sistermans verschillende dichters en verkennen ze met hen het maakproces van poëzie. Bij Linnaeus Boekhandel gaan we op 25 mei in gesprek met de auteurs en luisteren we naar voordrachten van Joost Oomen en Bernke Klein Zandvoort.

In een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten, ontmoetten interviewer Hester van Hasselt en fotograaf Bianca Sistermans 29 dichters. Ze begonnen in 2013 met Delphine Lecompte in Brugge, en eindigden met Eva Gerlach in Amsterdam. Dichters die ze onder andere portretteerden waren Antjie Krog, Alfred Schaffer, K. Schippers en Radna Fabias. Sistermans fotografeerde hen met haar analoge Hasselblad-camera, Van Hasselt sprak met hen over het dichterschap. Gesprekken over het schaamteloos gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, eerzucht en gretigheid, over glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik.
In Een mogelijk begin van veel klinkt een veelstemmig geluid uit het hedendaagse poëzielandschap.

In het boek Een mogelijk begin van veel portretteren Hester van Hasselt en Bianca Sistermans verschillende dichters en verkennen met hen het maakproces van poëzie.
Aan de hand van hun boek gaan we in gesprek met de auteurs zelf en luisteren naar voordrachten van Joost Oomen en Bernke Klein Zandvoort. De muziek is van het Artbeat Saxophone Quartet.

Avond over poëzie bij Linnaeus Boekhandel op woensdag 25 mei, aanvang 20.00 uur. Ticket 5 euro. Na afloop zijn er hapjes, drankjes, boeken en handtekeningen.

Reserveren [email protected] of 020 468 7192