Home Eten&Drinken Badeta Koffiebranders nu ook in de Watergraafsmeer

Badeta Koffiebranders nu ook in de Watergraafsmeer

0

Koffie is populairder dan ooit. Dat blijkt wel uit het groeiend aantal koffiebars. Het lijkt of iedere buurt z’n eigen koffiebar krijgt. Ook de Watergraafsmeer blijft niet achter. Daar heeft bij winkelcentrum Christiaan Huygenplein Badeta Koffiebranders een koffiebar annex koffieshop geopend. Je kunt er koffie drinken, maar ook de bonen kopen. Die branden ze zelf in de locatie in de het centrum.

Na het succes van hun eerste koffiebar in De Pijp hoorden eigenaren Joost Hak en Tomas Verlaan steeds vaker berichten van hun vaste klanten over verhuizingen naar Watergraafsmeer. Enkele vaste klanten vonden het gemis van hun vaste koffiebar uit het centrum zo groot dat ze actief meehielpen naar het zoeken van een geschikte locatie in Watergraafsmeer. Die werd gevonden op de hoek van de Helmholtzstraat en de Van Marumstraat waar jarenlang tabakswinkels waren gevestigd. De koffiebar is door middel van een crowdfundactie gefinancierd. 121 vaste klanten, vrienden en buurtgenoten legden samen meer dan 150.000 euro in om de koffiebar werkelijkheid te maken.

Bij een eerste bezoek aan Badeta is het er heel rustig. Maar een paar uur later zijn de bankjes buiten volop bezet en drinken onder een stralende zon mensen uit de buurt een koffie. In de bar hangt een relaxte sfeer en je kunt er terecht voor heerlijke koffies en versgebakken pastries. Daarnaast verkopen ze koffiebonen die ze zelf branden in hun branderij in het centrum en koffie-apparatuur die je nodig hebt om thuis zelf de lekkerste koffies te zetten.

Badeta is elke dag open van 07.30 tot 18.00 uur.