Home Kunst De beleving van migranten staat centraal bij Filmfestival CinemAsia in Studio/K

De beleving van migranten staat centraal bij Filmfestival CinemAsia in Studio/K

0

Cultuur | Met een programma dat loopt uiteen van actiefilms en anime tot arthouse en documentaires laat Festival CinemAsia het beste van Aziatische cinema zien. Van woensdag 10 tot en met zondag 15 mei vindt dit festival plaats in Studio/K, Rialto en Rialto VU. Het Aziatisch filmfestival viert dit jaar de 14e editie met meer dan dertig films uit Oost- en Zuidoost Azië.

Met het programma zet het festival zich in voor meer zichtbaarheid voor Aziatische gezichten in de media. De beleving van migranten staat centraal. Daarom is het ook een festival voor alle Amsterdammers en alle bewoners van Oost.

Naast films is er vooral ook veel gezelligheid, met in het weekeinde Aziatische eettentjes en vrijdagavond karaoke. Behalve voor de films kun je ook voor allerlei vaak gratis activiteiten bij Studio/K terecht, zoals de vertoning van een aantal 90 seconden films over de ervaringen van de makers tijdens de lockdown.

Met drie korte films in het programma ‘If there is nothing to hide’, besteedt het festival aandacht aanr bestaande machtsstructuren en identiteit en afkomst met aansluitend een vraaggesprek. In het programma is ook aandacht voor diversiteit, waaronder workshops met aandacht voor de het weekend workshops voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Check cinemasia.nl | Programmaboekje