In het Tropenmuseum is de tentoonstelling Bali – behind the scenes van start gegaan. Het is een reis naar Bali, waarbij je rituelen ontdekt die je als toerist niet snel zal ervaren. Je krijgt inzicht in de koloniale geschiedenis, bekijkt bijzondere objecten en maakt kennis met het inspirerende werk van moderne Balinese kunstenaars. In aansluiting op deze kleurrijke, inspirerende en indrukwekkende expositie zorgt het naastgelegen museumcafé De Tropen de komende maanden voor een extra dimensie. Je kunt er Bali niet alleen zien en beleven maar nu ook proeven…
De menukaart van café De Tropen is geïnspireerd op andere culturen en verandert voortdurend op basis van beschikbaarheid van verse en lokale ingrediënten uit Oost. Aansluitend op Bali – behind the scenes serveert café De Tropen nu ook verschillende Balinese gerechten zoals huisgemaakte maissoep, saté lilit en een broodje gado gado. En in samenwerking met het creatieve Amsterdamse bedrijf T’s organic vodka heeft De Tropen verschillende Indonesische cocktails ontwikkeld. Blik even terug op de mooiste indrukken van de tentoonstelling terwijl je nipt van je Bali Martini, Pandan Mule of Spekkoek Espresso Martini…
Café De Tropen is een levendige, hippe hotspot in Oost die het Tropenmuseum, het Oosterpark en Koninklijk Instituut voor de Tropen met elkaar verbindt. Het café met een riant terras is onderdeel van KIT. Dus elke vegan bitterbal of Indonesische cocktail, ieder taartje van Kuyt draagt bij aan de duurzame projecten van het instituut, aangezien de winsten van De Tropen daar naartoe stromen.