Home Overzicht Filmfestival CinemAsia laat de rijkdom van de Aziatische cinema zien

Filmfestival CinemAsia laat de rijkdom van de Aziatische cinema zien

0

Voor de dertiende keer laten meer dan dertig filmmakers uit vele landen in Azië een genuanceerd beeld zien van dit veelzijdige continent tijdens CinemAsia, het enige pan-Aziatische filmfestival in Nederland. Studio/K en Rialto vertoont van 4 tot en met 8 maart de rijkdom aan thema’s en genres van de Aziatische cinema.

CinemAsia Film Festival opent op woensdag 4 maart het festival met de Europese première van de Japanse dramadie Mrs. Noisy van regisseuse Amano Chihiro, gevolgd door de Nederlandse première van Joko Anwar’s Indonesische superhelden epos Gundala. Het festival sluit zondag 8 maart af met Nederlandse première van Heavy Craving van de veelgeprezen Taiwanese regisseuse Hsieh Pei-ju’s.

Ook dit jaar is er een veelzijdig programma voor het publiek rondom de rijke Aziatische cultuur met onder andere een Food Bazaar voor culinaire ontdekkingen, ontmoetingsmomenten met de makers en thematische debatten. Ieder jaar wordt een thematisch programma samengesteld rondom een actueel thema. CinemAsia is het enige festival over Aziatische cultuur dat specifiek aandacht geeft aan de Nederlands-Aziatische LGBTQ+ community.

CinemAsia kiest er bewust voor om naast opkomende, onafhankelijke filmmakers van feature films en documentaires ook makers van kwalitatief hoogwaardige mainstream films een platform te geven. Individueel staan de films die op het festival getoond worden voor een sterke cinematografische en artistieke visie.

Check www.cinemasia.nl