Home Dwars nieuws Barbaraschool verhuist

Barbaraschool verhuist

0

In oktober meldden wij dat de Barbaraschool gaat vertrekken van het Eikenplein vanwege de verkoop van het pand. Inmiddels is bekend waarnaartoe. De verhuizing zal voor het nieuwe schooljaar 2023/2024 plaatsvinden.

Ellen Ros | Foto Eddy Ellert

De nieuwe plek: het schoolgebouw aan de Pieter Nieuwlandstraat 3. Daarin is ook basisschool De Dapper gevestigd. In het gebouw is genoeg ruimte beschikbaar, omdat vrije school Thula het pand afgelopen herfst verlaten heeft.

Zelfstandig

De directeur en de medezeggenschapsraad hebben positief geadviseerd over de verhuizing naar de Pieter Nieuwlandstraat. Hans Niehot, als interim-directeur aangesteld onder andere om de verhuizing van de school in goede banen te leiden, is tevreden over de gang van zaken: ‘Wij worden door de andere school op deze locatie, de Dapperschool, zeer hartelijk ontvangen, we delen de hoofdingang, maar we blijven een zelfstandige school. Afstemming over het rooster zal nog plaatsvinden. Met het hele team kijken we ernaar uit om op de nieuwe locatie goed onderwijs te geven. De visie en de tradities van de Barbaraschool verhuizen gewoon mee, de kwaliteit van onderwijs is niet locatiegebonden. Natuurlijk steunen wij de plannen van de Vrienden van de Barbaraschool om uiteindelijk op het Eikenplein terug te keren.’

De Vrienden van de Barbaraschool zien het liefst de school over een paar jaar terugkeren in een opgeknapt ‘Barbarahuis’ met andere maatschappelijke en culturele buurtfuncties. Naar verwachting zal nog vóór de verhuizing een buurtbijeenkomst worden georganiseerd om de plannen toe te lichten en steun te krijgen van buurtbewoners.

Inschrijven

Ook voor het nieuwe schooljaar 2023/2024 kunnen weer nieuwe leerlingen worden ingeschreven. De open dag zal worden gehouden op donderdag 16 februari van 9.00 – 10.30 uur. De open dag zal plaatsvinden in de huidige vestiging van de school aan het Eikenplein.