Home Overzicht Beeld Homeless Jesus op Waterlooplein benadrukt belang van vriendschap met de armen

Beeld Homeless Jesus op Waterlooplein benadrukt belang van vriendschap met de armen

0

Op de Werelddag van de armen, dat is op zondag 13 november, onthult wethouder Rutger Groot Wassink het standbeeld Homeless Jesus voor de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein. Het standbeeld laat een dakloze persoon zien, liggend op een bankje, alleen herkenbaar als Jezus door de wonden in zijn voeten. Op het bankje is ruimte voor voorbijgangers om even naast hem te zitten.

Het beeld is van de hand van de Canadese kunstenaar Timothy P. Schmalz. Zijn kunstwerken, die voorbijgangers bewust maken van de schrijnende situaties waarin mensen zich kunnen bevinden, zijn wereldberoemd. Een van zijn bekendste werken is het standbeeld Angels Unawares op het Sint-Pietersplein in het Vaticaan. Sant’Egidio is vereerd dat de maker vanuit Canada aanwezig wil zijn bij de onthulling van Homeless Jesus in Amsterdam.

Bij de Gemeenschap van Sant’Egidio staat vriendschap met de armen centraal. Het beeld Homeless Jesus benadrukt dit belang van vriendschap met de armen en moedigt mensen aan om niemand in de steek te laten.