Home Overzicht Bewoners Wetbuurt worden geïnformeerd over plannen voor hun buurt

Bewoners Wetbuurt worden geïnformeerd over plannen voor hun buurt

0
Bron Gemeente Amsterdam

De bewoners van De Wetbuurt in Amsteldorp zaten niet te wachten op het verdwijnen van ruim zeventig parkeerplaatsen en het instellen van eenrichtingsverkeer in hun wijk. De buurt voelde zich overvallen door de plannen en maakte zich kwaad over het ontbreken van inspraak. Opmerkelijk was de opstelling van het stadsdeel dat inspraak niet nodig zou zijn. Na protesten van de bewoners is de start van de werkzaamheden uitgesteld. In september was er een bewonersavond en nu komt het stadsdeel met een aangepast plan.

Het stadsdeel zegt te hebben geluisterd naar de bezwaren van de bewoners en met de input van de bewonersavond is het projectteam samen met een groep bewoners aan het werk gegaan. Dit heeft gezorgd dat er een nieuw ontwerp is met meer ruimte voor groen, behoud van twee rijrichtingen voor het autoverkeer en behoud van parkeerplaatsen aan beide zijden van de straten. Op 10 november wordt dit plan voor de bewoners toegelicht in Daltonschool De Rivieren, Von Liebigweg 68. Vanaf 19.30 uur inloop. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.
Daltonschool De Rivieren, Von Liebigweg 68

Begin augustus dienden ruim honderd bewoners tegen de plannen een bezwaarschrift in bij het stadsdeel. Het stadsdeel zei het verzet niet goed te hebben ingeschat en ging met de bewoners in gesprek.

Inspraak zou niet nodig zijn geweest omdat het slechts om ‘groot onderhoud’ gaat. Volgens het stadsdeel zouden de straten in de buurt aan nieuwe richtlijnen moeten voldoen. In meerdere straten zou daarom eenrichtingsverkeer moeten worden ingesteld en 77 parkeerplaatsen moesten worden opgeheven. Ook zouden hier en daar groen en stukken trottoir moeten verdwijnen.