Home Overzicht Benefietavond voor Oekraïne met de film Olga in Studio/K

Benefietavond voor Oekraïne met de film Olga in Studio/K

0

In februari 2014 keken we nog hoopvol naar beelden van Kiev, de Euromaidan protesten maakten een einde aan de corrupte regering en duidden meer vrijheden in voor de Oekraïners. Hoe anders is de situatie bijna tot op de dag acht jaar later. De miljoenenstad aan de oevers van de Dnieper wordt veranderd in een slagveld door een bejaarde met grootheidswaanzin.

Studio/K heeft vrijheid hoog in het vaandel. Het feit dat de vrijheid van zoveel mensen in Oekraïne zo direct wordt aangevallen valt zwaar. Zoals altijd bij gewapende conflicten zijn het de gewone mensen die het meest lijden, daarom wil Studio/K een goed doel steunen om juist die mensen te helpen.

Donderdag 3 maart om 19.15 organiseert Studio/K een benefietavond. De film OLGA zal voor een avond terugkeren. OLGA gaat over een Oekraïense turnster en speelt zich af tijdens de Euromaidan protesten. De film van Elie Grappe gaat over het Oekraïner-zijn ten tijde van grote veranderingen, nooit was dit zo relevant.

De volledige opbrengst van de kaartverkoop zal naar het Rode Kruis gaan om zo Oekraïners in nood te steunen. Ook zal Studio/K vrijdag vanaf 19.00 uur tijdens de  wekelijkse DJ-stream geld inzamelen voor het Rode Kruis. Studio/K doet dit in samenwerking met Gemma Maree, Nera en I-RO.

We stand with Ukraine, Хай живе, вільна Україна