Home Overzicht Bestuurder Rick Vermin gaat als wethouder naar Den Bosch toe

Bestuurder Rick Vermin gaat als wethouder naar Den Bosch toe

0

Rick Vermin (44), sinds 2017 stadsdeelbestuurder voor GroenLinks in Oost, vertrekt naar Den Bosch waar hij wethouder wordt. Hij krijgt de portefeuilles talentontwikkeling, gezondheid en data. In Den Bosch volgt hij Ufuk Kâhya op die vertrok na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedag.

Vermin vormt in stadsdeel Oost samen met Carolien de Heer en Jan-Bert Vroege het dagelijks bestuur. Daarin is hij verantwoordelijk voor onder meer Openbare Ruimte, Groen, Verkeer en Vervoer, en Duurzaamheid en Energietransitie. Voor 2017 was Vermin fractievoorzitter van GroenLinks in het stadsdeel. Wie in stadsdeel Oost Vermin zal opvolgen en welke invloed dat zal hebben op de portefeuilleverdeling is nog niet bekend.

Vermin blijft voorlopig in Amsterdam wonen. Hij heeft twee schoolgaande kinderen en daarom past het niet om te verhuizen. Zoals verwacht zal hij dagelijks met de trein naar Den Bosch reizen.

In Dagblad de Stem noemt de Bosche GroenLinks fractievoorzitter Antoon van Roosmalen de toekomstige wethouder een ervaren bestuurder. ‘Onze fractie is enthousiast over hem. Hij is nu bestuurder van Amsterdam-Oost. Dat stadsdeel heeft 142.000 inwoners, bijna net zo veel als in heel de gemeente Den Bosch dus.’ Den Bosch overschreed onlangs het inwonertal van 160.000 inwoners.

De fractie van GroenLinks in Den Bosch draagt Vermin op 14 november voor als nieuwe wethouder. Hij is van plan tot het einde van de bestuursperiode in 2026 als wethouder aan te blijven.