Home IJburg Bewoner jaagt nepbezorgers die woning proberen te overvallen met bijl weg

Bewoner jaagt nepbezorgers die woning proberen te overvallen met bijl weg

0

Twee nepbezorgers hebben geprobeerd een woning te overvallen aan de Jan Olphert Vaillantlaan op IJburg. De bewoner jaagde de mannen weg met behulp van een bijl. Daarna vluchten de ‘bezorgers’ op een scooter. Niemand is bij deze overvalpoging gewond geraakt. De politie zoekt getuigen.

Als rond 09.20 uur de deurbel gaat denkt de bewoner dat twee bezorgers voor de deur staan. Eén van hen draagt namelijk een jas van een bezorgingsdienst. Als de bewoner de deur opent, probeert één van de mannen direct naar binnen te dringen. De man duwt de voordeur zo hard als hij kan terug en ziet dan een bijl in de gang. Als de man deze pakt, gaan de zogenaamde pakketbezorgers er als een speer vandoor. De bewoner rent achter het duo aan, echter raakt hij hen kwijt op de Johan Lulofstraat. Het slachtoffer loopt terug naar zijn woning en ziet dan de mannen op een scooter de Gerard Hulst van Keulenstraat uitrijden.

Op de Cornelis Zillesenlaan ziet een schilder twee mannen rennen achtervolgd door een man en hoort iemand om hulp roepen. De schilder ziet dat de mannen de Gerard Hulst van Keulenstraat inrennen in de richting van een rood/bruine scooter. Daar probeert hij hen tegen te houden en krijgt dan een vuurwapen op zich gericht. Dan besluit hij verstandig het stel te laten gaan, ziet dat de twee op de scooter stappen en de Pieter Holmstraat in rijden. Uiteindelijk is het duo gevlucht in de richting van het Diemerpark.

Signalementen
Het slachtoffer van de poging woningoverval en diverse getuigen kunnen de mannen als volgt omschrijven:

De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben en die nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de districtsrecherche Oost via 0900-8844. Vermeld hierbij het registratienummer 2023 144534. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.