Home Nieuws uit Artis Bewoners Artis vieren eerste officiële lenteweekend

Bewoners Artis vieren eerste officiële lenteweekend

0
Witgezichtsaki | Foto

Terwijl de jaguars hun inspectierondes lopen, waken steenbokken over hun klif. De altijd nieuwsgierige stokstaartjes turen naar boven, op zoek naar gevaarlijke roofvogels. De dieren in Artis trappen het lenteweekend af en het lijkt erop dat ze de bezoekers hebben gemist.

Lewis Daniels

Wilde achtervolgingen op de rots van de Japanse makaken en het bosrijke eiland van de bonte maki’s, waar regisseurs van actiefilm jaloers op zijn. De Afrikaanse wilde honden rennen netjes op rij door hun buitenverblijf, als koeien die na de wintermaanden in de stal voor het eerst weer naar buiten gaan. Olifanten sjokken kalm door hun ruime verblijf. Onderweg kauwen ze op hooi.

Behalve de zeer beweeglijke toepaja, die het niet zo op fotografen heeft, doen de binnenblijvers in het klein zoogdierenhuis het kalm aan. De fennek kijkt zoekend om zich heen, een witgezichtsaki zit rustig op een tak. Twee otters liggen na uren waterpret uitgeblust tegen elkaar op een boomstronk. Het zou zomaar kunnen dat ze zich voorbereiden op gezinsuitbreiding.

Aan het eind van een dag fladderen doen de vlinders zich te goed aan fruit. Ze zijn klaar voor de nacht en een nieuwe lentedag. Kom maar door met de zomer.