Home Overzicht Bewoners De Wetbuurt willen inspraak over plannen voor hun buurt

Bewoners De Wetbuurt willen inspraak over plannen voor hun buurt

Start werkzaamheden uitgesteld

0

De bewoners van De Wetbuurt in Amsteldorp zitten niet te wachten op het verdwijnen van ruim zeventig parkeerplaatsen en het instellen van eenrichtingsverkeer in hun wijk. Na protesten van de bewoners is de start van de werkzaamheden uitgesteld. De buurt maakt zich kwaad over het ontbreken van inspraak. Volgens de gemeente zou inspraak niet nodig zijn geweest omdat het slechts om ‘groot onderhoud’ gaat. Het stadsdeel gaat na het protest toch in gesprek met de bewoners.

De gemeente zegt dat de straten in de buurt aan nieuwe richtlijnen moeten voldoen. Daardoor moet de doorstroming van het verkeer en de veiligheid op straat verbeteren. In meerdere straten wordt daarom eenrichtingsverkeer ingesteld, en 77 parkeerplaatsen worden opgeheven om ruimte te creëren. Ook moeten hier en daar groen en stukken trottoir verdwijnen. De renovatie zou anderhalf jaar gaan duren.

Buurtbewoners bestrijden echter dat de plannen de verkeersveiligheid en leefbaarheid in hun wijk vergroten en willen de ingrepen koste wat kost voorkomen. Begin augustus dienden ruim honderd bewoners daarom een bezwaarschrift in bij het stadsdeel. Hert stadsdeel zegt het verzet niet goed te hebben ingeschat en gaat met de bewoners in gesprek. Op dinsdag 30 augustus staat het onderwerp op de agenda van  stadsdeelcommissie Oost.